Vepřové s jehněčím grilované na špízu
17 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
 - 2lžícePetržel - nať
 - 2kusyCibule
 - 300gramůJehněčí maso
 - 1kusKoriandr čerstvý
 - 300gramůVepřová panenka
 - 3stroužkyČesnek
 - 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
 - 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky.
 - 2Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády.
 - 3Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu.
 - 4Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty.
 - 5Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.