Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou
120 min.
Ingredience
- 1,3kilogramyVepřová pečeně
 - 3stroužkyČesnek
 - 20gramůCitronová kůra
 - 30gramůPetržel - nať
 - 20gramůŠalvěj čerstvá
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 30mililitrůMed včelí
 - 0,5decilitrVoda pitná
 - 9gramůSůl
 - 20mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl mořská
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt.
 - 2Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.