Vepřové sleziny na cibulce
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 120gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 30gramůSůl
- 1000gramůVepřová slezina
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
714 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.
- 2Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
- 3Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.