Vepřové sleziny na cibulce

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
714 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.
  • 2
    Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
  • 3
    Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.