Vepřové steaky s houbovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
 - 4kusyVepřové kotlety
 - 1hrstPetržel - nať
 - 350gramůHouby čerstvé
 - 300mililitrůHovězí vývar základní
 - 1lžíceŽelé rybízové
 - 2lžičkyMouka kukuřičná
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
 - 1stroužekČesnek
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 mg
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
 - 2Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí.
 - 3Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.