Vepřové závitky s paprikami a olivami
70 min.

Ingredience
- 500gramůCibule
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 800gramůVepřová kýta
- 100gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy vypeckujeme a polovinu jich najemno nasekáme.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Posypeme je citronovou kůrou a obložíme plátky sýra, olivami a paprikami. Stočíme do závitků a sepneme párátky.
- 3Závitky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do výpeku přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Zaprášíme mletou paprikou, přilijeme vývar, citronovou šťávu a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, vložíme závitky a pod pokličkou dusíme asi 40 minut. Nakonec do omáčky přidáme smetanu a zbylé olivy.
- 4Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.