Vepřové závitky se sardelovou pastou
70 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové maso libové
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSardelová pasta
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
433 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- 2Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme.
- 4Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.