Vepřové žebírko bratislavské
50 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1500gramůVepřová pečeně
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
563 mg
Cukr
744 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme.
- 3Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme.
- 4Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.