Vepřové žebírko dušené na kmíně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
519 mg
Cukr
853 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.
  • 2
    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.
  • 3
    Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Před koncem varu šťávu přisolíme.
  • 5
    Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Vepřové žebírko dušené na kmíně
Recept na klasické jídlo z meníčkových restaurací a jídelen. Čas od času vepřové maso na kmíně dělávám, podle tohoto receptu bylo fajn a chutnalo. Dala jsem jen na porci o trochu více masa a více jsem zahustila, ať máme více šťávy, jelikož jako příloha byla rýže. Kdo nechce dělat klasickou jíšku, může si udělat tzv. suchou jíšku. To se mouka pozvolna opraží za stálého míchání do světle zlatavé barvy a nechá se vychladnout. Pak se rozšlehá v malém množství vody, jídlo se zahustí a nechá dobře provařit.