Vepřové žebírko polomské
80 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
 - 30gramůSůl
 - 150gramůTuk
 - 500gramůŽampiony čerstvé
 - 1gramNové koření mleté
 - 1gramPepř černý mletý
 - 1gramJalovec
 - 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 30mililitrůOcet kvasný lihový
 - 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 500mililitrůHovězí vývar základní
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
769 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.
 - 2V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 3V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.
 - 4Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.
 - 5Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.
 - 6Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.