Vepřové žebírko s paprikou
60 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 25gramůSůl
- 100gramůTuk
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
988 mg
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
- 2K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.
- 3Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- 4Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.