Vepřové žebírko se šunkou a vejcem
40 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová pečeně
 - 30gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 150gramůTuk
 - 400gramůVejce slepičí
 - 200gramůŠunka dušená
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
57 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
 - 2Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
 - 3Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.
 - 4Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.