Vepřový bok plněný zeleninou
115 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 330gramůCeler bulvový
- 100gramůTuk
- 50gramůStrouhanka
- 67gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůProtlak rajčatový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
988 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
- 3Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
- 4Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.
- 5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.