Vepřový bok plněný zeleninou
115 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
 - 1000gramůVepřový bok
 - 40gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 330gramůCeler bulvový
 - 100gramůTuk
 - 50gramůStrouhanka
 - 67gramůCibule
 - 20gramůČesnek
 - 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 200gramůProtlak rajčatový
 - 2kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
988 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
 - 3Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
 - 4Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.
 - 5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.