Vepřový bůček se šunkovou nádivkou

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1203 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
110 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
126 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý, vykostěný vepřový bok prořízneme, aby vznikla kapsa.
  • 2
    Máslo utřeme do pěny, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a housku navlhčenou mlékem. Směs opatrně zamícháme.
  • 3
    Připravenou nádivkou naplníme maso a uzavřeme jehlami nebo párátky. Bůček položíme do pekáčku kůží dolů, podlijeme horkou vodou a chvíli podusíme. Potom maso obrátíme, kůži nařízneme do mřížky a bůček pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
  • 4
    Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.