Vepřový plátek na pomerančích
45 min.

Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová pečeně
- 125gramůCukr třtinový
- 300gramůPomeranče
- 90mililitrůPomerančová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceHořčice kremžská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Pečeni nakrájíme na plátky a obě strany osolíme a opepříme,
- 2potřeme hořčicí a z jedné strany je posypeme polovinou cukru. Kotlety narovnáme pocukrovanou stranou dolů na mělkou žáruvzdornou mísu. Oloupeme pomeranče, odstraníme všechnu bílou dužinu a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Plátky pokryjeme kolečky pomerančů, podlijeme pomerančovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec je posypeme zbylým cukrem.
- 4Dáme asi na 35 minut do trouby předehřáté na 200°C, kotlety občas potíráme šťávou a necháme je propéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.