Vepřový plátek na víně
25 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 150mililitrůVíno bílé
- 70mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže loupaná
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži připravíme dle návodu na obalu. Hrušky pokrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a hrušky tři minuty smažíme, poté odložíme stranou. Přidáme do pánve olej, nakrájenou cibuli minutu smažíme do zlatova.
- 2Do pánve přidáme na plátky rozkrájené maso a pět minut opékáme z každé strany, dokud není propečené, průběžně podléváme vínem.
- 3Ihned poté podáváme s hruškou a s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.