Vepřový řízek moravský (minutka)
40 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 30gramůSůl
- 200gramůŠunka dušená
- 1000gramůVepřová kýta
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
315 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou.
- 2Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky.
- 3Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.
- 4Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme.
- 5Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.