Vepřový řízek s ananasem na kari
35 min.

Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 600gramůVepřové maso libové
- 100mililitrůOlej olivový
- 350gramůAnanas
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůCibulka jarní
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 30gramůKari koření
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.