Větrníčky s karamelovým krémem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
88 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
1 g
Cukr
144 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    V hrnci rozpustíme Heru v horké vodě se solí. Poté vsypeme mouku, kterou zahříváme a neustále mícháme, až se leskne a nechytá se hrnce. Těsto za občasného promíchání necháme vychladnout.
  • 3
    Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce i bílky. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plechu tvoříme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 15 minut. Troubu během pečení neotvíráme.
  • 4
    Upečené větrníčky necháme vychladnout, překrojíme a plníme krémem.
  • 5
    Na krém na pánvi rozpustíme krupicový cukr, vmícháme 200 ml smetany a za stálého míchání rozvaříme.
  • 6
    V kastrolu smícháme zbylou smetanu, žloutek s pudinkovým práškem, přilijeme hotový karamel, šleháme až k varu. Povaříme zhruba 2 minuty a za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 7
    V mixeru ušleháme moučkový cukr se změklým máslem a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme vychladlý karamelový krém. Krémem plníme větrníčky.
  • 8
    Na polevu v kastrolu rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a povaříme za stálého míchání.
  • 9
    Do misky prosejeme moučkový cukr, ten zalijeme karamelem a dobře promícháme. Vzniklou polevou větrníčky přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.