Vídeňské houbové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 1šálekHouby čerstvé
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 5gramůPetržel - nať
 - 4lžíceStrouhanka
 - 100gramůOlej stolní
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1kusRohlíky bílé
 - 1lžíceSardelová pasta
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5šálekZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem.
 - 2Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem.
 - 3Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích.
 - 4Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.