Vídeňské řízky
35 min.

Ingredience
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 800gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 8kusůSardelové řezy
- 16kusůKapary
- 1lžíceMléko polotučné
- 70mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. V dalším talíři rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku.
- 2Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm osmažíme z každé strany asi 4 minuty. Hotové řízky vyjmeme z pánve a necháme je na papírové utěrce okapat.
- 4Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vídeňské řízky podáváme zdobené plátky citronu, sardelemi a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.