Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye
27 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
 - 100mililitrůOcet vinný
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 300mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Červené papriky zbavené semen pokrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje je opékáme 4-5 minut. Když změknou, přidáme zbylý olej a ještě 2 minuty vše zahříváme. Po odstavení necháme vychladnout, přikryjeme a na dva dny dáme uležet. Olej pak slijeme do misky, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme mořskou sůl, opepříme čerstvě mletým pepřem a vše ušleháme.
 - 2Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
 - 3Zálivka je příjemně růžová a dobře se hodí ke kuřeti a k rybám i jako základ jiných studených omáček.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.