Vinné listy plněné nádivkou
105 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 3lžíceRozinky tmavé
- 3kusyCibule
- 50gramůKopr čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceOříšky piniové
- 1litrVoda pitná
- 5lžicCitronová šťáva
- 120gramůVinné listy
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody potom vsypeme rýži a 15 minut vaříme.
- 2Do hrnku s vlažnou vodou vhodíme rozinky a chvíli je tam ponecháme, aby nabobtnaly. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Kopr a petrželovou nať posekáme nadrobno.
- 3Rýži scedíme a necháme okapat a vložíme do misky. Přidáme k ní nabobtnalé rozinky, piniové oříšky, nasekanou cibuli. Promícháme a přidáme 3 lžíce oleje a 2 lžíce citronové šťávy, osolíme a opepříme.
- 4V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.
- 5Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rýžovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.
- 6Do 250 ml vody přidáme zbylou citronovou šťávu a přilijeme ještě olej. Tímto roztokem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.