Vinný nákyp
50 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 150gramůStrouhanka
- 2decilitryVíno bílé
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
900 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme.
- 2Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme.
- 3Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.