Vinný punč (sangria)
14 min.
Ingredience
- 8kusůHřebíček
- 2kusySkořice celá
- 2lžíceCukr krupice
- 750mililitrůVíno červené
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni v kastrůlku ohříváme celý hřebíček a skořici, krupicový cukr a 250 ml červeného vína (nejlépe rulandské modré), po rozpuštění cukru vaříme ještě 3-4 minuty. Vinnou směs přelijeme do džbánu, přilijeme zbytek červeného vína, citronové a pomerančové plátky a dáme do chladničky. Vychlazenou vinnou směs scedíme a přilijeme neperlivou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.