Víno z čerstvých jablek
40 min.

Ingredience
- 5kilogramůJablka
- 500gramůCukr krystal
- 7,5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
10 g
Cukr
102 g
Postup přípravy
- 1Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.
- 2Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.
- 3Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.