Vínový nákyp

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
900 mg
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky se 150g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme strouhanku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a krupičkou vysypané nákypové formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25-30 minut.
  • 3
    Asi v polovině doby pečení nákyp zalijeme bílým vínem.
  • 4
    Podáváme poprášený zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.