Vínový nákyp
45 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 170gramůCukr moučkový
- 150gramůStrouhanka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKrupice dětská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
900 mg
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Žloutky se 150g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme strouhanku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a krupičkou vysypané nákypové formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- 3Asi v polovině doby pečení nákyp zalijeme bílým vínem.
- 4Podáváme poprášený zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.