Višňová bublanina z majonézy
50 min.
Ingredience
- 400gramůMajonéza
 - 40gramůCukr moučkový
 - 2kusyVejce slepičí
 - 20gramůCukr vanilka
 - 400gramůMouka polohrubá
 - 13gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 200gramůVišně
 
- Na ozdobení
- 40gramůCukr moučkový
 
 - Na vymazání plechu
- 70gramůHera
 - 40gramůMouka pšeničná hrubá
 
 
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
980 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.
 - 2Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.
 - 3Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.