Vločková polévka s droždím
25 min.

Ingredience
- 2litryMléko polotučné
- 100gramůOvesné vločky
- 1kusCibule
- 30gramůDroždí
- 2decilitryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky.
- 2Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.