Výborný rebarborový koláč od babičky
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 55gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5kilogramyReveň (Rebarbora)
- Na polevu
- 500mililitrůSmetana ke šlehání
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučka
- Na těsto
- 220gramůTvaroh měkký
- 9lžicOlej rostlinný
- 500lžicMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 55gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 410gramůMouka polohrubá
- 1,5kusyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vytřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 3 cm proužky.
- 2Na polevu rozšleháme v husté smetaně vejce (pokud nemáme hustou sladkou smetanu, použijeme zakysanou).
- 3V míse smícháme tvaroh se solí, olejem, mlékem, cukrem, vejcem a vanilkou. K těstu postupně přimícháváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, které položíme na plech a rozválíme na placku.
- 4Náplň připravíme smícháním půl hrnku mléka s cukrem a pudinkem. Zbylé mléko přivedeme do varu a vmícháme do něj pudink. Necháme přejít varem a odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme rozšlehaná vejce.
- 5Náplň necháme vychladnout. Poté náplň rozetřeme na těsto, poklademe rebarborou a přelijeme smetanou.
- 6Koláč pečeme zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.