Vylepšená tradiční sekaná
80 min.
Ingredience
- 300gramůKapusta hlávková
 - 200gramůVepřové maso libové
 - 200gramůHovězí maso přední
 - 1kusCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 1lžíceMajoránka
 - 2lžíceStrouhanka
 - 10gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 1kusVejce slepičí
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
990 mg
Cukr
577 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno.
 - 2Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.
 - 3Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.