Yorkshirský pudink
55 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůMléko polotučné
- 130gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s moukou, přilijeme mléko, vývar a 100g rozpuštěného másla.
- 2Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
- 3Zapékací formu vytřeme máslem, nalijeme do ní těsto a dáme péct při 220°C na 35 minut.
- 4Servírujeme nakrájené lžící na menší kousky.
- 5Yorkshirský pudink je vhodnou přílohou k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.