Z tofu tempura
22 min.
Ingredience
- 125gramůCuketa
 - 125gramůMrkev kořen
 - 125gramůKukuřice cukrová
 - 125gramůPórek
 - 2kusyLilek
 - 225gramůSýr sójový - Tofu
 - 1hrnekOlej rostlinný
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 3decilitryVoda pitná
 - 225gramůMouka pšeničná hladká
 - 5lžicSherry brandy
 - 5lžicJaponská sójová omáčka
 - 2lžičkyMed včelí
 - 1lžičkaZázvor mletý
 - 1stroužekČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
110 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.
 - 2Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.
 - 3Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.
 - 4Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.
 - 5Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.
 - 6Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.
 - 7Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.