Zabijačkový bůček
80 min.

Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
- 50gramůTuk
- 40gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 0,5gramNové koření mleté
- 1gramMajoránka
- 300gramůVepřový mozek
- 300gramůCibule
- 10gramůČesnek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
61 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
635 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.
- 3Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.
- 4Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.
- 5Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.