Zadělávaná slepice
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 200gramůZelenina kořenová
 - 1lžíceOlej stolní
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1000gramůSlepice
 - 1šálekMléko polotučné
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.
 - 2Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.
 - 3Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.
 - 4Podáváme s těstovinami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.