Zadělávané dršťky
140 min.
Ingredience
- 130gramůCibule
- 1300gramůDršťky syrové
- 650mililitrůVoda pitná
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůCitrony
- 100gramůTuk
- 20gramůSůl
- 0,6gramPepř černý mletý
- 0,6gramMajoránka
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 160mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
858 mg
Cukr
564 mg
Postup přípravy
- 1Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.
- 3Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.