Zadělávané jehněčí
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZelenina kořenová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 700gramůJehněčí maso
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme.
- 2Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle.
- 3Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.
- 4Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit.
- 5Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.