Zadělávané jehněčí

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme.
  • 2
    Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle.
  • 3
    Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit.
  • 5
    Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.