Zadělávané telecí s omáčkou
100 min.

Ingredience
- 1200gramůTelecí kýta
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3litryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
793 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu a maso zvolna uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Maso a zeleninu vyjmeme a vývar necháme prudce vařit, až se sníží objem na 3/4 litru a odstavíme. V misce utřeme máslo s moukou, zředíme trochou vývaru, rozmícháme dohladka a vlijeme do odstaveného vývaru. Povaříme a vložíme zpět zeleninu nakrájenou na kousky a maso na jednotlivé porce. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme žloutky, ještě krátce povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.