Zadělávané žaludky
50 min.

Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 600gramůŽaludky drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyPepř černý celý
- 2lžíceOlej stolní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,25kusCeler bulvový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
- 2Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
- 3Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
- 4Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.