Zadělávaný chřest

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku.
  • 3
    Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest.
  • 4
    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.