Zajíc na "čekané"
90 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
 - 7gramůSůl
 - 7gramůPepř černý mletý
 - 150gramůHovězí vývar základní
 - 100mililitrůVíno portské
 - 50gramůMarmeláda pomerančová
 - 8kusůČekanka
 - 600gramůZaječí maso
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory neloupeme, jen je propícháme vidličkou, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme je na 200 °C asi hodinu.
 - 2Čekanku očistíme a 40 minut pečeme spolu s bramborami.
 - 3Smícháme vývar a portské a svaříme na polovinu. Vmícháme marmeládu, máslo a odstavíme.
 - 4Zaječí medailonky osolíme, opepříme a smažíme 4 minuty z každé strany na másle.
 - 5Zaječí medajlonky podáváme s bramborem a čekankou přelité omáčkou z portského vína.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.