Zámecká srnčí žebírka
60 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
 - 200gramůJátra husí
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 15gramůSůl
 - 6gramůPepř černý mletý
 - 2decilitryOlej olivový
 - 2decilitryVíno bílé
 
- Na ovoce
- 80gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůCukr krupice
 - 120gramůHroznové víno
 - 120gramůJablka
 - 120gramůPomeranče
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
59 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
 - 2Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
 - 3Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
 - 4Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
 - 5Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.