Zámecké roštěnky
30 min.
Ingredience
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
 - 2V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran upečeme doměkka.
 - 3Měkké maso vyndáme z pánve a výpek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme pivo a necháme krátce vařit, až má šťáva požadovanou hustotu. Nakonec šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme worcesterovou omáčkou.
 - 4Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme omáčkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.