Žampionová polévka se sušenou šunkou
55 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 1000mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůZakysaná smetana
- 80gramůProsciutto sušené
- 1kusMasox
- 20gramůPažitka
- 20gramůKerblík
- 50gramůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, pažitku s kerblíkem posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme česnek, žampiony a osmahneme. Zalijeme vodou, přihodíme kostku Masoxu, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 30 minut.
- 2Mezitím pokrájíme prosciuto na nudličky a v pánvi ho zrudka osmažíme na zbytku oleje. Přendáme na savý papír a necháme odsát tuk. Polévku v hrnci rozmixujeme, přilijeme smetanu, promícháme, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Do talířů nalijeme polévku, přidáme po jedné lžíci zakysané smetany, posypeme smažený prosciutem a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.