Žampionová směs
40 min.

Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceHrozinky
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceSlunečnice - semena
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5centilitrůSherry brandy
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nožky odstraníme a kloboučky křížem nařízneme. Podusíme je na oleji do poloměkka.
- 2Potom k houbám přidáme omyté hrozinky, nasekané ořechy, slunečnicová semínka a podle chuti sůl a pepř. Chvíli vše podusíme.
- 3Nakonec přidáme máslo, víno, brandy a vmícháme smetanu. Necháme jen přejít varem.
- 4Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.