Žampionové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 125gramůSádlo škvařené
- 860gramůŽemle tuková
- 600mililitrůMléko polotučné
- 120gramůVejce slepičí
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůStrouhanka
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme žemli nakrájenou na kostky a vše osmahneme.
- 2Vejce rozmícháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou a prochladlou žemli. Necháme půl hodiny stát. Potom do směsi přidáme prosátou mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme.
- 3Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Podusíme je na rozpuštěné slanině nakrájené na drobné kostičky a necháme prochladnout. Žampiony přidáme do těsta a promícháme.
- 4Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Knedlíky vyjmeme a udržujeme je na teple.
- 5Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme zbylým rozpuštěným sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.