Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou
40 min.

Ingredience
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMajonéza
- 1kusŠalotka
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
776 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, překrojíme na poloviny a orestujeme na teflonové pánvi.
- 2Smícháme jogurt, smetanu a majonézu. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno. Spolu s nasekanými bylinkami je vmícháme do omáčky. Přidáme najemno nasekanou šalotku, dochutíme solí, pepřem a podle chuti osladíme.
- 3Žampiony přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.