Zapečená treska na žampiónech
70 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
 - 800gramůTreska aljašská
 - 60mililitrůCitronová šťáva
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 500gramůŽampiony čerstvé
 - 10gramůPetržel - nať
 - 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 40gramůStrouhanka
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 10gramůPažitka
 - 10gramůKopr čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut odležet. Mezitím na pánvi zahřejeme 30 g másla, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony a dalších 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme petržel, kopr a pažitku, promícháme a odstavíme. Zapékací formu vymažeme 70 g másla, do formy nalijeme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme rybí filety a navrstvíme druhou polovinu zeleninové směsi. Vše opatrně zalijeme pivem, posypeme strouhankou a navrch poklademe vločkami z 50 g másla. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25-30 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.