Zapečené brambory s anglickou slaninou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4830 kcal
Bílkoviny
393 g
Tuky
342 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na hranolky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny v míse osolíme, opepříme, zasypeme petrželovou natí a lehce promícháme.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme bramborovou směsí, přelijeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme, až brambory zezlátnou. Před koncem pečení na směs nasypeme sýr a necháme ho roztavit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.