Zapečené brambory s anglickou slaninou
50 min.

Ingredience
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200kusůVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 300gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaSůl
- Na vejce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4830 kcal
Bílkoviny
393 g
Tuky
342 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na hranolky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny v míse osolíme, opepříme, zasypeme petrželovou natí a lehce promícháme.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme bramborovou směsí, přelijeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme, až brambory zezlátnou. Před koncem pečení na směs nasypeme sýr a necháme ho roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.