Zapečené brambory s uzeným masem a rajčatovým protlakem
35 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 150gramůVepřová uzená plec
- 1lžícePetržel - nať
- 70gramůStrouhanka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na klínky, cibuli pokrájíme nahrubo, uzené maso rozkrájíme na klíny, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2V pekáči na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, brambory, nať, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Směs zasypeme strouhankou a v předehřáté troubě necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.