Zapečené čirůvky
60 min.

Ingredience
- 500gramůČirůvka
- 5kusůRajčata
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyCibule
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Na houby urovnáme omytá, na plátky nakrájená rajčata. V misce smícháme hladkou mouku se žloutky, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směsí zalijeme houby s rajčaty a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.